#ritabrudet

Celest Financieel coaching

Mijn naam is Rita Brudet. Ik ben een inspirerende financieel coach en eigenaar van Celest. Met mijn bedrijf help ik mensen naar financiële vrijheid.

Zelf heb ik een periode in mijn leven gekend dat ik mij niet financieel vrij voelde. Eerder gevangen. In deze periode had ik financiële problemen. Ik stond net op het punt om opnieuw te beginnen en financiële problemen kwamen op mijn pad. Ik had een goede baan en op papier een goed inkomen. Door de financiële problemen kwam ik geldtekort wat leidde tot achterstanden op mijn vaste lasten. Ik zocht hulp bij de gemeente, maar die kon mij niet helpen. Waarom niet? Ik had inkomen. Ze vonden dat ik maar regelingen moest gaan treffen. Ik voelde mij verschrikkelijk. Ik stond er alleen voor. Ik moest zelf uitvogelen hoe ik uit de problemen zou komen. Ik moest alleen overleven. Ik werkte die tijd pas bij een bank. Ik had eindelijk een baan gevonden die echt bij mij paste. Ik genoot van mijn baan, maar de stress die ik toen ervaarde maakte het moeilijk om nog van iets te genieten. Ik zag mijn salaris op de dag van uitbetaling en de volgende dag was het weg. Ik heb een periode in mijn leven gekend dat ik € 5,- overhad voor de maand om van te eten en naar mijn werk te gaan. Onmogelijk.

 

Ik was altijd wel goed met geld en mijn eigen financiën. Ik zorgde altijd wel voor inzicht. Om zelf uit deze problemen te komen wist ik dat ik inzicht moest creëren en een plan moest maken. Dit deed ik dan ook. Het was een zware tijd, maar na 2 jaar was ik eruit en kocht ik mijn eerste eigen woning. Ik was dolgelukkig dat het mij was gelukt, maar tegelijkertijd was ik uitgeput. Uitgeput van al de stress die ik al die tijd heb gevoeld. Niet lang daarna kwam ik in een burn-out terecht. Mijn lichaam was op. Terwijl ik aan het overleven was vergat ik zelf te leven. Zelfs nadat ik schuldenvrij was kon ik niet genieten. Eerst werkte ik hard om uit de schulden te komen en daarna werkte ik hard om nooit meer in zo een situatie te komen.

 

Mijn burn-out was geen fijne periode, maar het was ook een zegen. Ik was nu verplicht om rust te nemen en te kijken naar mezelf. Te kijken naar mijn leven en de keuzes die ik had gemaakt. Verwerken van gebeurtenissen in mijn leven en weer 1 worden met mezelf. Op dat moment maakte ik de beslissing om niet meer te leven voor werk, maar te werken om te leven. Ik besloot om vaker op vakantie te gaan. Te genieten van de kleine dingen en te denken aan mezelf en mijn gezondheid. Mij te focussen op mijn doelen.

 

De ervaring die ik die jaren heb opgedaan deel ik nu met mijn cliënten. Ik ben in 2015 voor mezelf begonnen als financieel adviseur en financieel coach. Ik was een financieel adviseur in loondienst bij een detacheringsbureau en zag mensen om mij heen die het als zzp’er deden. Een van mijn doelen was om voor mijn 30ste een eigen onderneming te hebben. Ik heb dan ook de stap genomen. Financieel coaching is op mijn pad gekomen doordat mensen mij vroegen om advies over hun eigen financiën. Ik help graag en merkte dat er veel behoefte was naar hulp, coaching en advies. In 2016 heb ik een budgetcoaching opleiding gevolgd en werd ik een gecertificeerd en geregistreerd budgetcoach. Dit vond ik als ondernemer belangrijk zodat mijn cliënten weten dat ik naast ervaring ook deskundig ben.

 

Sindsdien help ik mensen met het managen van hun financiën.

Het managen van je financiën gaat veel verder dan alleen je inkomsten en uitgaven in balans houden. Het gaat om de keuzes die je hebt gemaakt en waar die keuzes vandaan komen. Het gaat om je mindset en hoe deze in de loop der jaren is gevormd. Door andere keuzes te maken kun je de resultaten behalen die jij wilt. Om dat te kunnen doen zul je jouw mindset opnieuw moeten vormen. Met mijn cliënten focus ik daarom op de Money Mindset. Ik help mensen andere keuzes te maken en bewust te worden van hunzelf en de manier hoe ze met geld omgaan. Zo kun je balans in je inkomsten en uitgaven behouden en de stappen nemen naar financiële vrijheid.

 

Mijn motto: Change your mind, Change your live

 

 

www.coachingbycelest.nl