Budget tips!

Hier wat handige budget vriendelijke tips om die feestdagen te overleven. Want geef toe: elke winkel staat naar je te schreeuwen dat je diep in je portemonnee moet graven. En voor wie de eindjes aan elkaar moet knopen is die bodem niet onuitputtelijk.

Het begint eigenlijk al begin november… De brievenbus lijkt wel uit te pruilen met speelgoedboekjes. De kinderen worden op school gepusht om een verlanglijstje te maken, met als gevolg dat ze een drang hebben om elkaar te overtreffen met wat ze gekregen hebben van die goede Sint. Want wat dacht je, nadien mogen ze ook nog een hun beste cadeau mee naar school nemen… En zo bekom je al een wedstrijd die er vanaf de kleuterklas al ingepeperd zit. Geen druk dus voor de ouders om de Sint te melden wat de perfecte verassing is voor hun kinderen! Om in de maand december hetzelfde ritueel te overlopen voor de Kerstman, maar die komt blijkbaar ook langs voor de grotere kinderen. Wat een succes!

Een paar tips om deze druk te overleven:

  • Laat ze uit elk boekje dingen kiezen. Als je geluk hebt, zullen je kinderen opmerken dat in veel boekjes hetzelfde speelgoed terugkomt. Dus als ze die éne droom speel set écht willen, zal je snel een duidelijke top drie kunnen samenstellen.
  • Als je dat verlanglijstje uiteindelijk hebt kunnen ontmantelen kun je ook hulp vragen aan familie, meter of peter. Verdeel de lijst onder al die mensen, zo kunnen jullie ideaal samenleggen om de dromen van je kind waar te maken.
Bart Smit, Fun, Dreamland, … Boordevol leuk speelgoed!

Bart Smit, Fun, Dreamland, … Boordevol leuk speelgoed!

Na die kleurrijke speelgoedboekjes komen de reclameblaadjes met eten. Dan heb ik het over al die perfecte foto’s van eend tot scampi. De regels zeggen dat je minimum een viergangen menu moet voorschotelen. Waarom moet het zo culinair perfect zijn?

  • Het is leuk om nieuwe dingen te proeven en uit te proberen. Je kan misschien een paar dagen op voorhand als eens proberen of het menu lukt. En vraag je af of het echt bij iedereen in de smaak zal vallen. Vergeet de kinderen niet. Maak voor hun eventueel iets apart, wedden dat ze even gelukkig zijn met een bordje friet met balletjes in tomatensaus.
  • Is het echt nodig om naar de duurste winkel te rijden om je ingrediënten voor je menu’s? Waar je je blauw betaald voor een winkelkar die amper gevuld is. Ga eens in een goedkopere winkel snuffelen. Wedden dat je net hetzelfde vindt maar aan een veel goedkopere prijs. Op je bord hoor je geen geld rinkelen, de echte waarde zit hem in de smaak. En wie kan koken, kan met het simpelste iets heel lekkers maken. Wat dacht je van stokbrood in de oven met gesmolten kaas en spekjes?

sneeuwman

Elk jaar komt ook het ritueel terug om voor iedereen het perfecte cadeau onder de kerstboom te leggen, een echte kunst geloof ik om iedereen tevreden te stellen en daarbij origineel te blijven. Want zeg nu zelf: ben jij nog blij met gekleurde sokken van oma? Of met een gebreide wollen trui van je tante? Denk eens aan een waardebon. Of ga verder en koop iets wat die geliefde écht nodig heeft. Een nieuwe koffiezet, een waterkoker, of een gloednieuw strijkijzer?

Persoonlijk vind ik de mooiste verassing een zelfgemaakt cadeautje, want in zoiets voel je nog het meest pure liefde…

Tot slot het belangrijkste: maak vrede, en geniet met liefde van de kleine dingen!

Prettige feestdagen!

MaMa TeiGetje Silvy

http://mamateigetjesilvy.blogspot.be/

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie