Balans opmaken

Het zijn de laatste dagen van het jaar. Automatisch glijden mijn gedachten af naar wat voor doelen ik zoal heb bereikt dit jaar en de doelen die nog voor me liggen.

Eerlijk gezegd…ik vond het een pittig jaar. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld geen zomervakantie gehad en ging ik ook niet, zoals ik vaak doe … in de lente naar Suriname. Ik richtte me op mijn studie en het halen van al mijn tentamens voor de schakelvakken die ik moest doen.

Ik was moe… maar wel voldaan. Nu ben ik vooral erg moe en is het echt tijd voor die welverdiende pauze. Nou ja pauze, ook in mijn twee weken kerstvakantie zal ik weer moeten blokken voor de eerste, vrij pittige, tentamens voor het volgende jaar. Het zal niet zonder slag of stoot gaan, maar aan de andere kant…wat is het leven zonder uitdagingen?

Volgend jaar begin ik tevens aan het laatste jaar van mijn studie. Nog even volhouden. Als newbie heb ik inmiddels mijn draai op het werk gevonden, ondanks de bumps hier en daar. Maar ik applaudiseer mezelf wel weer voor de manier waarop ik confrontaties en bottlenecks benader: yes I am classy, but I will bite your head off if you’re sassy.

Ik ben ook erg trots op mijn vriendinnen. Werkzaam in het recht en management, kunnen we niet altijd sparren over het finance vakgebied waar ik in zit. Maar ik merk wel dat vrouwen voor dezelfde uitdagingen staan. Zij combineren dat zelfs nog met kinderen.

Toen we van de week de balans opmaakten met zijn allen, beseften we…ja we zijn verder dan gister en hebben zin in morgen! Ik kan niet in de toekomst kijken, maar van een ding ben ik stellig overtuigd…opgeven komt niet voor in mijn vocabulaire…

XXx

Jubes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord