Acceptatie is de weg naar genezing

My story

Opgeven is nooit mijn ding geweest. Als je iets aanpakt dan ga je er voor, No matter what. Mijn motto is altijd geweest: als je iets wilt dan ga je er voor en waarom zou een ander het wel kunnen en ik niet? Als je er voor gaat kun je uiteindelijk bereiken wat je wilt. Dat hoeft niet altijd makkelijk te gaan, maar dan waardeer je het ook meer. Dit laatste probeer ik ook altijd mee te geven aan de kinderen wanneer ze zeggen dat ze iets niet kunnen. NIET KUNNEN bestaat niet. Vertrouw op jezelf, werk er aan en je kunt bereiken wat je wilt.

Daarnaast ben ik altijd positief ingesteld, ook op momenten dat het niet zo positief is. Dat heeft mij in het verleden al meerdere malen ergens doorheen geholpen. ‘Sterk’ ‘fijn’ of ‘goed’ zou je zeggen. Dat is het ook, mits je hierin niet doorslaat en teveel van jezelf gaat vragen.

Ik ga even terug in de tijd…..In 2004 kreeg ik de diagnose ziekte van Crohn. ‘Wat erg’ kun je zeggen, maar voor mij was het fijn om te weten wat er nu precies aan mij mankeerde. Ik was toen 25 jaar, was net een jaar getrouwd met de liefde van mijn leven, had een fulltime baan waar ik veel verantwoordelijkheid had en een stiefdochter van 9 jaar waar ik 24/7 voor zorgde. Toen ik mijn toenmalige manager de diagnose mededeelde was zijn eerste vraag: ‘Wat betekent dit voor ons?’ ‘Niets’ heb ik toen geantwoord en dat meende ik ook oprecht. Ik kreeg een tas vol medicatie mee naar huis vanuit het ziekenhuis om uit te proberen wat het beste aansloeg en ging gewoon weer verder waar ik gebleven was. Het enige verschil nu was dat ik een diagnose en medicijnen had, verder hoefde er toch niets te veranderen?

Je voelt hem al aankomen……na twee maanden stortte ik volledig in en ben ik ook een aantal maanden thuis geweest. De medicatie wilde niet aanslaan en ik kreeg steeds opnieuw andere medicatie om uit te proberen. Dit kostte heel wat frustratie en tijd. De medicatie had ook veel bijwerkingen waar ik erg moe van werd. Er waren dagen bij dat ik een paar uurtjes uit bed was, maar er verder niets uit mijn handen kwam. Niet fijn moet ik zeggen, zeker niet wanneer je jong en ondernemend bent met een kinderwens. Deze kinderwens konden we dankzij de medicatie voorlopig wel gedag zeggen.

Luisteren naar je lichaam werd er steeds gezegd. Maar hoe kun je luisteren naar een lichaam die je niet meer kent en waar je niet van op aan kunt? Dat ging met vallen en opstaan. Regelmatig ging ik mijn eigen grens over en was ik weer een aantal dagen niet bereikbaar. Gaande weg leerde ik inderdaad wat ik wel en niet aan kon en dat op meerdere vlakken. Tussendoor waren er veel lichtpuntjes die mij erdoor heen hielpen. Zo werd onze kinderwens tot twee keer toe beantwoord met twee prachtige en gezonde kinderen waar wij heel dankbaar voor zijn.

Waar ik echter steeds tegenaan aan liep is dat ik zoveel wilde en het moeilijk vond te accepteren dat ik dat misschien wel niet aankon. Ik heb echt prioriteiten moeten stellen met activiteiten die ik kon én niet kon doen en ook moeten leren bepaalde dingen aan te passen aan de situatie.

Nu ik heb geaccepteerd dat ik ben wie ik ben mét een chronische darmziekte die ik met gezonde voeding en suppletie onder controle heb, kan ik eindelijk zeggen…..Acceptatie is de weg naar genezing.

Inmiddels ben ik zo ver dat ik van mijn aandoening heb geleerd en hierin ook andere mensen kan adviseren. Zo heb ik onlangs de opleiding Orthomoleculair voedingsadviseur afgerond en ben ik verder aan het studeren voor Orthomoleculair voeding-en suppletieadviseur. De mensen die ik nu al adviseer lopen allemaal tegen hetzelfde aan waar ik tegen aan ben gelopen: de medische wereld stelt diagnoses op, geeft medicatie, maar op het gebied van leven en overleven wordt advies en ondersteuning gemist. Ik denk dat er hierin nog een mooie kans voor mij ligt. Deze kans grijp ik daarom met beide handen aan.

 

Wil je meer informatie of advies van mij ontvangen? Schroom dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag op weg.

Santé de Aloë/Bio-youtifull

Marjolein Aindrou

www.facebook.com/santedealoe

sante-de-aloe@outlook.com of bel 0614828995

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord